X

Добротворно Старатељство

Помоћ у ортопедским помагалима

Захваљујући Господину Жељку Драшковићу из Малмеа и Господину Зорану Марјановићу из Чачка, у наше Добротворно старатељство при Саборном храму у Чачку, стигла је одређена количина ортопедских помагала.
Позивамо све наше вернике и суграђане, да ако имају потребу за истим, дођу и информишу се у нашем храму.
Потребно је да имају пратећу медицинску документацију, како би преузели одређено ортопедско помагало.
Све потребне информације могу добити и на телефон 064/8007388
Списак пристиглих ортопедских помагала:
1. Ортоза за ногу (већа) – 7 комада;
2. Ортоза за ногу (мања) – 3 комада;
3. Држачи за купатило – 4 комада;
4. Ортоза за колено подесива (већа) – 2 комада;
5. Ортоза за ногу дечја – 1 комад;
6. Ортоза за скочни зглоб – 16 комада;
7. Стезници за зглобове – 8 комада;
8. Ортоза за колено – 4 комада;
9. Лонгета, подупирач за стопало – 1 комад;
10. Каблови за ЕКГ – 1 комад;
11. Потпора за пету – 1 комад;
12. Ортоза за зглоб лакта – 1 комад;
13. Стезник за лакат – 1 комад;
14. Стезник за зглоб лакта – 2 комада;
15. Мидер за доњи део леђа – 3 комада;
16. Трака за правилно држање леђа – 3 комада;
17. Подршка за зглоб кука – 1 комад;
18. Подршка за ручни зглоб – 2 комада;
19. Обућа за особе са гангреном стопала – 1 комад;
20. Пилатес лопта – 1 комад;
21. Ортоза за врат – 2 комада.

ДОДЕЉЕНИ НОВИ АПАРАТИ ЧАЧАНСКОЈ БОЛНИЦИ

Представници Црквене општине данас су посетили одељење чачанске болнице и поклонили два инхалатора за лечење респираторних болести деце.

https://www.youtube.com/watch?v=XVIU2-b1I94

ПОСЕТА ПОРОДИЛИШТУ, ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО У ЧАЧКУ, 2015.

Поводом нашег најрадоснијег празника Божића, по први пут, протојереј Иван Пауновић, старешина Храма Светог Вазнесења Господњег у Чачку и јереј Милан Љубичић испред Добротворног старатељства при овом храму, јуче, на празник рођења Исуса Христа посетили су чачанско породилиште. Овом приликом поделили су пакете са средствима за хигијену и пеленама мајкама прворођене деце на Божић.

https://www.youtube.com/watch?v=6y88S-dIUwc

Добротворно Старатељство у посети породилишту чачанске болнице

Старешина храма Вазнесења Господњег у Чачку, протојереј Иван Пауновић, и јереј Милан Љубичић испред Добротворног Старатељства при храму посетили су одељење породилишта Чачанске болнице где су даривали бебе које су рођене на Божић.

Мајка Драгица Тадић из Гуче родила је девојчицу у 7 часова и 45 минута, а мама Маријана Салевић из Ивањице је родила дечака у 8 часова. Поред њих две у болници су биле још две срећне мајке које су се породиле 5. и 6. јануара, а које су, такође, дариване.

Подељени пакети угроженим суграђанима за Божић

Добротворно Старатељство при храму Вазнесењу Господњег у Чачку организовало је акцију расподеле хуманитарне помоћи социјално најугроженијим суграђанима на Божић. Акцију су водили јереј Милан Љубичић и старешина храма Вазнесења Господњег у Чачку, протојереј Иван Пауновић.

Добротворно старатељство интензивно помаже суграђане од 2014. године и позива све суграђане добре воље да се укључе и помогну рад Старатељства.

УДРУЖЕЊЕ ПРИВАТНИХ ПРЕДУЗЕЋА УЧЕСТВУЈЕ У „НЕДЕЉАМА МИЛОСРЂА“

 

5. јануар 2015.

Храм Вазнесења Господњег у Чачку, организовао је током поста пред Божић хуманитарну акцију „Недеље милосрђа“. У ову акцију укључило се и удружење „Унија Чачак 2000″ које је данас своју помоћ уручило „Добротворном старатељству“ при Храму у Чачку.

„Добротворног старатељство“ је основано почетком 2014. године са циљем да помогне свим нашим, све бројнијим, потребитим и угроженим суграђанима. Са тим циљем, покренута је и акција „Недеље милосрђа“.

У току „Недеља милосрђа“  свакодневно се прикупљају прилози у прехрамбеним производима, личној хигијени, кућној хемији, као и новчани прилози. Акција ће трајати до Савиндана – 27. јануара. Сакупљена средства биће расподељена суграђанима којима је помоћ најпотребнија, ђацима и установама.

Црква и привредници за најугроженије Чачане

Чачак – Социјално најугроженије породице са подручја Чачка биће помогнуте на Божић, најрадоснији хришћански празник.

Пакети за најугроженије, фото ГЗС

 Хуманитарна организација при храму Вазнесења Господњег,“Добротворно старатељство”, помоћи ће више од 50 породица тако што ће им доделити стандардне пакете који подразумевају животне намирнице, средства за личну хигијену и кућну хемију. Такође, захваљујући сарадњи храма Вазнесења Господњег са појединим привредницима који су окупљени у удружење “Унија 2000”, обезбеђена су новчана средства, као и пакети за животне потребе грађана који су у граду најугроженији.

Добротворно старатељство”, према речима координатора, јереја Милана Љубичића, основано је почетком 2014. године са циљем да помогне свим породицама у Чачку које су материјално угрожене. Такође, он је нагласио да ово није изузетак, већ да су сви који учествују у овој организацији истрајни у намери да помогну током целе године.

Јереј храма Вазнесења Господњег, Милан Љубичић, фото – Глас западне Србије

“Функционишемо у систему који чини 12 епархија тако што сваки свештеник пријављује најугроженије породице. Такође, прави се и списак свих донатора који желе да помогну и трудимо се да их повежемо са поменутим породицама. У току поста покренули смо “Недеље милосрђа”, а током тих дана заједно са основним и средњим школама, угоститељским објектима, приватним предузећима, апотекама и великим трговинским ланцима, организовали смо скупљање помоћи, а пакете ћемо поделити на Божић, после Литургије. На нашој евиденцији тренутно је око 60 породица које ће бити помогнуте”, рекао је јереј храма Вазнесења Господњег, Милан Љубичић и истакао да је њихов циљ да пробуде осећање милосрђа код свих наших суграђана, посебно оних најмлађих.

Донација коју је обезбедила организација „Унија 2000“, фото ГЗС

Удружење привредника града Чачка “Унија 2000”, одазвало се позиву свештенства храма Вазнесења Господњег да помогну у прикупљању помоћи социјално угроженим чачанским породицама. На тај начин обезбеђене су животне намирнице, кућна хемија, као и средства за личну хигијену. Према речима председника Управног одбора ове организације, Срба Ђурића, препозната је искрена хуманост свих свештеника чачанског Храма.

Председник Управног одбора удружења „Унија 2000“, Србо Ђурић, фото – ГЗС

“За релативно кратко време успели смо да прикупимо помоћ. Ово су прилике када треба да покажемо да умемо да приметимо људе који тешко живе, а који су око нас. “Унија 2000” учествовала је и раније у помоћи грађанству, при том пре свега мислим на оне који су угрожени након мајских поплава. Народ је иначе милосрдан, али је више пута био преварен у оквиру разних хуманитарних акција. Управо због тога, ми имамо све спискове и трудимо се да све буде транспарентно. Помогли смо са нешто више од 20 хиљада динара, а укупна вредност помоћи укључујући пакете за породице вредна је око 200 хиљада динара”, још је истакао Ђурић.

Глас западне Србије

АКЦИЈА ПАКОВАЊА ПАКЕТА ЗА ПОТРЕБИТЕ ПОРОДИЦЕ, ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

ПРИ САБОРНОМ ХРАМУ У ЧАЧКУ, 2015.

Драга браћо и сестре!

С великом радошћу Вас обавештавамо да су се наши суграђани у великом броју одазвали на добротворну акцију „Недеље милосрђа“. Поред појединаца који су своју помоћ доносили у наш храм, или на штандове наших пријатеља Темпо центра, Роде и Идеје, велику су нам помоћ пружиле основне и средње школе, као и многобројне приватне фирме.

Нека Вам свима Господ наш Исус Христос подари велику љубав, милост и благослов у Свом уздарју!

 

ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО И ТЕМПО ЦЕНТАР У ЧАЧКУ, 2014.

У акцију “Недеље милосрђа” коју је организовао Храм Вазнесења Господњег у Чачку за време Божићног поста, поред бројних наших суграђана, укључио се и „Темпо Центар“ у Чачку.
У њиховом објекту постављен је штанд за добротворну акцију „Недеље милосрђа“, где посетиоци овог трговинског центра имају свакодневно прилику да, након обављене  куповине, приложе по неки артикал (намирнице, конзервирану храну, средства за личну хигијену и кућну хемију) за своје суграђане којима је потребна помоћ и који су ускраћени за те намирнице.

Српска Православна Црквена Општина при Храму Вазнесења Господњег у Чачку у току поста на градском нивоу организује „Недеље Милосрђа“, добротворну акцију која за циљ има помоћ најугроженијим суграђанима.

У акцију су укључене и све основне и средње школе које, захваљујући помоћи директора, преко вероучитеља сакупљају прилоге за помоћ.

У понедељак, 15. децембра 2014. године, старешина храма Вазнесења Господњег у Чачку, протојереј Иван Пауновић, у пратњи јереја Милана Љубичића, задуженог за Добротворно старатељство при храму, посетио је ОШ „Милица Павловић“ где је преузео део помоћи који су сакупили наши млади суграђани.

У школи се захвалио диркетору, господину Мирку Лазовић, и у пратњи вероучитеља ОШ „Милице Павловић“, Милоша Живановић и Ђорђа Чоловић, уз помоћ ученика преузео помоћ која ће на Бадње Вече и Божић бити расподељена најугроженијим суграђанима и малишанима. Ђаци настављају своју акцију до краја поста верујући да ће се овакве акције Цркве проширити на све Свете Постове.

Захваљујемо и позивамо све људе добре воље да у овим тешким временима помогну својим суседима, суграђанима, непознатима и омогуће да празник Рођења Христовог прославе знајући да бринемо о њима.

DSCF2185

Драга браћо и сестре!

Захваљујући добрим људима из Темпа у Чачку, у њиховом објекту је постављен штанд за нашу добротворну акцију Недеље милосрђа, где свакодневно можете приложити по неки артикал (намирнице, конзервирану храну, средства за личну хигијену и кућну хемију) за све потребите. Молимо Вас да у складу са вашим могућностима узмете учешћа у овом племенитом делу.

Свако добро Вам од Господа желимо!

Братство храма Вазнесења Господњег у Чачку

„Недеље милосрђа“

Српска Православна Црквена Општина при храму Вазнесења Господњег у Чачку организује добротворну хуманитарну акцију у току трајања Божићног поста.

Проналажење смисла поста требало би прочитати још у старим списима Старога Завета где пророк Исаија мудро пише и проповеда:

Такав ли је пост који изабрах да човек мучи душу своју један дан? Да савија главу своју као трска и да простире пода се кострет и пепео? То ли ћеш звати пост и дан угодан Господу? А није ли ово пост што изабрах: да развежеш свезе безбожности, да раздрешиш ремење од бремена, да отпустиш потлачене, да изломите сваки јарам? Није ли да преламаш хлеб свој гладноме и сиромахе и прогнане да уведеш у кућу? Кад видиш гола да га оденеш и да се не кријеш од свог тела? (….) Тада ћеш призивати и Господ ће чути, викаћеш и рећи ће: „Ево ме!“ Ако избациш са себе јарам и престанеш пружати прст и говорити зло, и ако отвориш душу своју гладноме, и наситиш душу невољну, тада ће засјати у мраку видело твоје и тама ће твоја бити као подне.“ ( Ис. 58, 5 – 10 )

Храм Вазнесења Господњег у Чачку у току „Недеља милосрђа“  свакодневно сакупља прилоге у прехрамбеним производима, личној хигијени, кућној хемији, новчаним прилозима. Сакупљена средства расподелићемо суграђанима којима је помоћ најпотребнија, ђацима, установама.

Mилосрђе покреће нешто што је веће од камених планина – оно покреће окамењена срца. „Заиста вам говорим, ако неко каже гори овој: „Подигни се и баци се у море“ и не посумња у срцу свом, него поверује да ће се десити по речима Његовим, – биће му, шта год да каже“ (Мк. 11:23). То су речи Христове. Истинско милосрђе је увек просто и делатно. Оно је воља, спремна на сваки труд, оно је срце, које се сагласило да претрпи сваку патњу, љубави ради.
Истинско милосрђе је делатно. Оно уједињује у себи небо и земљу, и помаже, не само осећањима и намерама, него и моментално – делима!

Flajer1

Чинимо милосрђе и корачајмо ка добрим делима у току поста!

ХРАМ ВАЗНЕСЕЊА ГОСПОДЊЕГ У ЧАЧКУ

ДОБРОТВОРНО СТАРАТЕЉСТВО

Драга браћо и сестре,

Однедавно при нашем храму отпочео је рад „Добротворног Старатељства“ које има за циљ да помогне свим нашим потребитим и угроженим суграђанима, којих је данас не мали број.
Братство овог храма редовно служи различите Акатисте и Молебне каноне, на којима се прикупљају средства за помоћ. У жељи да проширимо и побољшамо рад фонда, позивамо све људе добре воље, да у складу са својим могућностима, помогну нашој потребитој браћи и сестрама.
Ваша помоћ може бити у новцу или намирницама. Такође, можете и директно обезбедити лекове, ортопедска помагала, измирење неплаћених рачуна (дуговања) за комуналије, дрва за огрев… потребитима који су у евиденцији нашег фонда.
Сви наши потребити суграђани, нека се обрате својим парохијским свештеницима, како би благовремено били заведени у списак.
За све потребне информације можете се обратити свештенику Милану Љубичићу на тел: 063/296959.
БЛАЖЕНИ МИЛОСТИВИ, ЈЕР ЋЕ БИТИ ПОМИЛОВАНИ!

 DSC_0518